Национална лозаро - винарска камара

nvlk

Провайн 2017

prowein-2017

Едно от най-важните световни винарски събития – изложението ProWein ще се проведе в Дюселдорф от 19 до 21 март 2017.

ProWein 2016 събра 4830 изложители от 47 страни, а над 48 000 души бяха посетителите. С напълно обновена визия на националния щанд и съпътстваща програма премина българското участие на ProWein 2016.

Националната лозаро-винарска камара обедини 11 винопроизводители на България на общ щанд. Това бяха Анжелус естейт, Винекс Славянци, Домейн Бойар, Винарна Свищов, Логодаж, Домейн Менада, Българска винена компания, Вила Ямбол, Винзавод Асеновград, Братя Минкови и Изба Съединение. Инвестицията на участниците бе на стойност над 200 000 евро, но си заслужаваше.

Към участието на най-голямото европейско винено изложение трябва да се прибави и публикацията в специализираното списание Meininger’s – Wine Business International (4 страници за България и фирмите, участници в изложението), а на сайта на ProWein 2016 темата на месеца е България. Други три майсторски класа с надслов Скрити съкровища от Балканите бяха повече от добре посетени от публиката на професиналното винено шоу – сомелиер № 1 на Германия за 2013 г. Маркус Берлингоф, Томас Брандъл и Станимир Стоянов (председател на Съюза на енолозите в България), представиха по време на специализираните дегустации 44 вина от участници на щанда на България.

По време на българската вечер беше дегустирано и специално меню от традиционни български храни, съчетано с 11 български вина.

Преди старта на националната програма с коктейл-шоу на известния френски специалист Филипо Балдан, е сервиран коктейлът Българска пролет, приготвен с два вида ракия.

България ще участва и тази година с национален щанд на 150 кв. м., организиран от Националната лозаро-винарска камара, на който свои продукти ще представят същите 11 фирми. Очаква се съпътстващата програма да привлече още по-голям брой посетители.

 

Списания

ЧЗВ

faq