Национална лозаро - винарска камара

nvlk

Пети Бургаски фестивал на виното

Пето юбилейно издание на Фестивал на виното – Бургас

26 до 28 юли в Експозиционен център „Флора“

            Бургаският фестивал на виното и тази година се организира от Националната лозаро-винарска камара и фирма „Експо тим“ с подкрепата на община Бургас от 26 до 28 юли в Експозиционен център „Флора“ в Бургас, Морската градина.

            Над 35 български производители, търговци и вносители, които ще представят над 350 елитни марки вина от цял свят, вече заявиха участие.

            За първи път тази година Посолството на Аржентина ще представи 12 изби. Почетен гост на Фестивала ще бъде Н. Пр. г-н Алберто Алфредо Мануел Труеба, извънреден и пълномощен посланик на Република Аржентина в България.

            Любителите на вино аксесоарите ще могат да си закупят ръчно изработени стойки за вино, коркови гривни, папионки и други полезни неща.

            Фестивалът ще бъде допълнен с участници-производители на ръчно правени бисквити от лимец, сирена с трюфели, както и екзотични пикатни сладка, пюрета и разядки.

            По време на събитието всички любители на виното ще могат да си закупят любимите продукти на специални цени на производител.

            За първи път ще се проведе конкурс за бяло вино, организиран от Асоциацията на търговците на вино в България. Наградите ще бъдат връчени на 26.07., вечерта, на специално организиран „Летен бал на винарите“ в лятната градина на „Флора“.

            V Бургаски фестивал на виното ще се проведе от 26 до 28 юли в зали 2,3,4 на Експозиционен център „Флора“ в Морската градина.

            Работно време – от 16.00 до 22.00 часа.

            Всеки посетител заедно с входния билет тази година ще получи и подарък -брандирана професионална дегустационна чаша.

            За повече информация или записване за участие на:

            е-mail: ilianadanovska1@gmail.com или на 0888 330586

Екип  на „Бургаски фестивал на виното“

Списания

ЧЗВ

faq